Volgend boek?

Als mensen mijn boek gelezen hebben krijg ik meestal wel een reactie. Tenminste als ik ze ken natuurlijk. Veelal gaat zo'n reactie gepaard met de vraag wanneer mijn volgende boek uit komt. Dat beschouw ik als positief. Blijkbaar stelt men een volgende uitgave op prijs. Of ze hopen dat ik daarmee weer een poosje onder de pannen ben; dat kan natuurlijk ook.

Vanzelf ben ik bezig met een idee voor een nieuw boek. Met een ben ik al aardig ver. Ik werk graag eerst zo'n idee helemaal in mijn hoofd uit voordat ik ga schrijven. Dit idee gaat weer over een roman. Daarnaast heb ik ook een aanzet voor een non-fictie uitgave. Ik weet het nog niet. In ieder geval heb ik geen haast. Ik hoef er niet van te leven. Overigens kan maar 0,7% van de Hollandse auteurs enigszins rondkomen van zijn/haar boeken.

Afgelopen zondag was ik in Amsterdam in restaurant Haas en Popi. Dat is nieuw en ligt aan het enige strand van de stad. Dat is in IJburg, helemaal aan de oostkant van het IJ. Het is er heel relaxed en je kan er prima eten. Ik zag daar een aantal mensen die aan het lezen en aan het werk waren. Of deden net alsof. Het lijkt me een uitstekende plek om na te denken en vervolgens datgene dat is bedacht op te schrijven. Dat ga ik maar eens doen. Als ik niet oppas ga ik me nog gedragen als een echte schrijver. Wanneer ben je eigenlijk een schrijver? Volgens mijn uitgever is iedereen een schrijver die een boek uitgeeft. Behalve dan de mensen die het telefoonboek maken of een gebruiksaanwijzing opstellen. Vanzelf zijn dan ook dichters schrijvers en mensen die opschrijven wat ze meegemaakt hebben. En mensen die een boek maken over knopen of thermometers. Kan ik prima mee leven. Het is voor iedereen heel veel werk en het kost allemaal denkkracht en creativiteit.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Volgend boek?

Dilemma's en vragen

Marktwerking

Weg met de democratie?!

Boekpresentatie

Volgend boek?