Boekpresentatie

Het was mooi. Afgelopen vrijdag heb ik een boekpresentatie mogen houden in het Garnizoenskerkje in Ravenstein. Alles verliep naar wens. De burgemeester nam het boek in ontvangst en sprak mooie woorden. In De Nazaten wordt onder meer een pleidooi gehouden voor het afschaffen van de politieke partijen in Nederland. Deze brengen alleen maar gedoe, zetten mensen tegen elkaar op, kosten veel bestuurskracht die ons land hard nodig heeft en leiden niet tot een consistente lange termijn visie en dito koers. In het boek wordt een alternatief beschreven.

Burgemeester Buijs was het voor een deel wel eens met de kritiek op de gang van zaken in de Nederlandse politiek maar gaat niet voor het afschaffen van de partijen. Ze schetst het beeld van een maatschappij waarin mensen vooral hun positieve kant ontwikkelen en de negatieve minder naar boven laten komen. Dat leidt tot meer begrip voor elkaar en tot minder zich tegen elkaar afzetten en verharding van standpunten. Natuurlijk precies het standpunt dat een goed bestuurder ( de beste van Nederland!) moet innemen. Ze verwoordde het allemaal heel genuanceerd en met liefde voor de alle Nederlanders.

Daarmee was de toon gezet. mijn vrouw Ellen las een kort fragment voor en mijn broer Cuup sprak iets aardigs over mij en mijn boek. Daarna was er muziek van het trio Landru (Hobo, fagot en contrabas). En dan natuurlijk een glaasje en zo.

Dat alles onder de bezielende leiding van mijn vriend Gerald Boerboom. Er waren familieleden, vrienden, muziekmensen en buren. allemaal heel gezellig en aangenaam. je zou er zo weer een boek voor schrijven.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Boekpresentatie

Dilemma's en vragen

Marktwerking

Weg met de democratie?!

Boekpresentatie

Volgend boek?